Најновије

КУМУЛАТИВНА БОЈАВА ГЛАВА! Шта су то руски специјалисти открили

Руски специјалисти су изучили кумулативну бојеву главу европских ракета Сторм Шедоу/Скалп и утврдили дубину продирања и домет деловања изнад површине земље, рекао је за Спутњик инжењер и стручњак за оружје.

Кумулативни део пројектила Сторм Шедов/Скалп је предмет, цилиндричног облика, дужине око пола метра са приближно истим пречником. Нос је у облику левка усмереног унутар трупа.

"Примарни кумулативни пројектил ракете Сторм Шедоу/Скалп. На врху је капа, затим следи примарно пуњење, па онда главна бојева глава. Он је неопходан за почетни пробој... Он пробија рупу услед кумулативног ефекта, затим улази инерцијална бојева глава и долази до експлозије. Утврдили смо дубину продирања, на којој дубини долази до експлозије, који сензори циља се користе“, рекао је специјалиста.

Према његовим речима, проучавање ракете омогућиће предузимање контрамера за заштиту од таквог оружја, укључујући стварање склоништа са потребним карактеристикама.

Сторм Шедоу је стелт крстарећа ракета која се лансира из авиона. Домет јој је од 250 до 560 километара, у зависности од модификације. Направиле су је Француска и Велика Британија (у Француској се звала Скалп и производио га је концерн МБДА). Украјинске оружане снаге активно користе Сторм Шедоу од прошле године.

Како је известио генерал-потпуковник Андреј Семенов, командант снага ПВО и противракетне одбране Русије, крстареће ракете Сторм Шедоу могу тајно да долете до циља уз помоћ америчких навигационих сателита.

Председник Владимир Путин упозорио је да би Москва могла асиметрично да одговори на испоруку оружја дугог домета Украјини – испоруке високопрецизног далекометног наоружања Кијеву је пут ка веома озбиљним проблемима.

КИЈЕВ МЕЊА ПЛОЧУ! Свесни пуцања предају предлог за крај рата?

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube