Најновије

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ! Чак и да победи Макрон, Украјина је настрадала

Било који исход другог круга парламентарних избора у Француској довешће до смањења помоћи Украјини, пише британски лист "The Индепендент".

"Чак и у најбољем сценарију, помоћ Француске Украјини вероватно ће бити угрожена, и тешко је замислити да било који исход може бити ишта друго осим победе Москве", наводи се у издању.
Аутор чланка описује два могућа сценарија: место премијера Француске може заузети крајње десни политичар, или ће парламент бити у застоју између партија "Препород" и "Национално окупљање".

Ако премијер постане Жордан Бардела, Париз неће слати велику количину далекометног оружја Украјини нити ће тамо слати своје трупе. У другом случају, парламент земље ће бити парализован по питањима спољне политике, закључује се у тексту.

У недељу су у Француској отворена бирачка места за гласање у другом, завршном, кругу ванредних избора за Националну скупштину, доњи дом француског парламента, који ће одлучити да ли ће десничарска партија "Национално окупљање" постати водећа снага у парламенту и да ли ће њен лидер, Жордан Бардела, заузети место премијера.

"Њујорк тајмс" о злочинима украјинске војске: Муче и убијају руске заробљенике

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА