Најновије

Шок потез Украјине код Харкова! Нешто се спрема... Војска довукла веома опасну групу да заустави Русе!

Мобилисани грађани Украјине из редова затвореника стигли су у Харковску област, изјавио је за РИА Новости војни експерт, пензионисани потпуковник ЛНР, Андреј Марочко.

- У град Харков стигло је неколико чета украјинских бораца који су позвани на војну службу из затвора. За сада нема информација о њиховом слању на линију борбених сукоба, али према доступним подацима, они ће тамо стићи у кратком року - рекао је експерт, позивајући се на сопствене изворе.

Експерт је прецизирао да се амнестирани затвореници налазе под појачаним обезбеђењем и пролазе основну војну обуку.

Раније је Володимир Зеленски потписао закон о мобилизацији криминалаца који издржавају казну у затворима. Заменица министра правде Украјине, Елена Висоцка, изјавила је 30. маја да је око 4 хиљаде затвореника изразило жељу да служе у Оружаним снагама Украјине (ОСУ).

Крајем маја, из канцеларије главног тужиоца Украјине саопштено је да је скоро 800 осуђених већ ступило у редове ОСУ. Средином јуна, телевизијски канал CNN је, позивајући се на министра правде Украјине, Дениса Маљуску, известио да прва група украјинских затвореника мобилисаних у ОСУ већ пролази обуку, а да је од почетка важења закона око 5 хиљада затвореника поднело захтев за приступ ОСУ, од којих је скоро 2 хиљаде прошло лекарске прегледе и ослобођено судским одлукама ради мобилизације.

Крајем јуна, украјински лист „Телеграф“, позивајући се на изворе, писао је да је шест украјинских затвореника, који су раније пристали да буду мобилисани у ОСУ, побегло из тренинг центра „Десна“ у Черниговској области, и да су наоружани.

ЕВО ЗАШТО МРЗИМО НОВАКА ЂОКОВИЋА! Британци више нису могли да крију, поменули и НАТО бомбе

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА