Најновије

Вучић: Србија неће рат

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у среду отпутовати у Лондон где ће бити одржан састанак Европске политичке заједнице и додао да ће тамо имати билатералне разговоре са председницима и премијерима најзначајнијих европских земаља, међу којима са председником Француске Емануелом Макроном и холандским премијером Марком Рутеом.

"Интересантно је да се одиграва у исто време када је избор највиших представника Европске уније, пре свега Европске комисије, али за нас прилика да разговарамо и са онима који су у Европској унији. Већ имам заказане билатерале са председницима и премијерима најзначајнијих европских земаља", рекао је Вучић новинарима у Председништву.

Он је истакао да ће први пут имати билатерални састанак, на оваквом самиту, а имао их је више, са новим холандским премијером, али и са француским председником и многим другима.

"Очекујем још важних састанака, важних сусрета ове недеље које не могу још да вам потврдим, јер није све утаначено. Као што сам већ рекао више пута, ми ћемо се трудити и борити да до краја лета, до почетка јесени поставимо ствари које ће значити убрзани развој, даљи напредак Србије", рекао је Вучић.

Ускоро почетак производње новог возила у Крагујевцу

Он је најавио да за десетак дана очекује и званичан почетак производње новог возила у Крагујевцу што је велика вест за нашу привреду и БДП.

"Као што смо имали два дана у Египту, сад се припремамо за Европску политичку заједницу. Биће много, много важних, вероватно неких од најзначајнијих састанака после тога. Па затим имамо велика отварања од отварања аеродрома у Нишу, камен темељац за Аристон у Нишу. Све су то ствари које ће се овде дешавати у наредних десет дана. Много великих и важних вести, много тешког и напорног рада, али ја сам срећан што је то тако", подвукао је Вучић.

О кампањи из Сарајева

На питање да коментарише "кампању" из Сарајева поводом годишњице злочина у Сребреници, Вучић је рекао да је она "очекивана".

"Могли сте да видите истинитост сваке тврдње два сата након моје конференције. Неће се то променити. Немам проблем са тим да будем громобран за све врсте удара на нашу земљу. Иначе, Србије нема ни у једној пресуди у геноциду у Сребреници", рекао је Вучић.

"Ви сте поменули извесног господина Богдановића. Требало би да коментаришем једног ноторног наркомана. Сећате се када сам био у Лондону, довели ми Сандуловића у публику, који каже како ја прогоним највећег српског опозиционара. Тако вам стране службе раде, нађу најгори олош. Уцењују, ви ћете да говорите то и то. Важно је да говорите против Вучића. Не желимо да ратујемо. Нећу да се правдам због једне нормалне ствари. Они који су у рату би да оптуже Србију која не би да ратује", рекао је Вучић

Одликовање Милоша Јевремовића

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је припадник Жандармерије Милош Јевремовић кога је данас одликовао оличење свих врлина које се очекују од људи који чувају државу.

"Своју дужност обавља часно и професионално. Наша земља, Република Србија, као и породица Милоша Јевремовића морају да буду поносни", поручио је Вучић на церемонији одликовања у Председништву.

Како је додао, Јевремовић је истовремено и херој и жртва у једној трагедији која није измакла ни Београду, а која је глобалног карактера и назива се тероризам.

"Та појава собом повлачи одређене консеквенце какве раније у претходним вековима није. Ти људи који проводе најтеже акте против сигурности и безбедности доживљавају себе као велике звезде. Човек који је извршио ово недело сличан је свим онима и из САД и широм Европе који мисле да тиме остављају неки већи и значајнији траг од трага обичног злочинца", рекао је Вучић.

"И безумник који је самострелом замало убио Милоша Јевремовића је то мислио. И сви они имају нешто заједничко. Мисле да су популарни, велики, звезде и кроз своје видео клипове излажу планове", навео је Вучић.

Председник је додао да је зато потребно да у земљи имамо људе који су у стању да штите грађане Србије.

"За нас је веома важно да зауставимо промоцију насиља, од онога што видимо на улицама до онога што видимо на друштвеним мрежама. И то није лак задатак. Суочени са претњама свеопштег рата у данашњем свету, тероризмом, мораћемо ћемо даље да јачамо своје снаге безбедности", рекао је Вучић.

Додао је да су пример људи попут Јевремовића, они на на које ће се Србија ослањати у тој тешкој и веома опасној и окрутној борби.

"Наши људи морају да буду присебни, стрпљиви, трпељиви, озбиљни, одговорни, веома добро обучени, изузетно професионални и они то могу да победе. Наш задатак је да Србија буде једна од најбезбеднијих земаља у свету, једна од најбезбеднијих земаља у Европи", рекао је Вучић.

Додао је да тај задатак обухвата сигурност улица, људи и објеката.

"Зато је важно да и својом пажњом, да и својим односом улажемо у будућност ових људи, и њихових породица, а онда да од њих тражимо да изврше најтеже могуће задатке", рекао је Вучић.

Он је нагласио да добијање оваквог ордена представља додатну одговорност за Јевремовића.

"Ви више не представљате само себе и не представљате само Жандармерију, већ представљате и државу Србију у најважнијем смислу те речи", закључио је Вучић.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА