Најновије

СТРАНИ ПЛАЋЕНИК ШОКИРАО ИЗЈАВОМ О УКРАЈИНИ! Дошао у базу и занемео пред призором

Украјински команданти редовно показују дилетантизам у питањима као што је припрема војних база за ваздушне ударе, изјавио је фински плаћеник Ралф Сирен у интервјуу за „Yle“.

"Током пет месеци проведених у Украјини, Ралф Сирен је више пута осећао разочарање. Сећа се како су га након руског удара пребацили на нову војну базу, где су га дочекали шатори сликовито постављени на отвореном пољу. Гледао је на њих (команданте ОСУ) као на идиоте", пренела је агенција речи плаћеника.
Према Сиреновим речима, официри ОСУ су на његово незадовољство одговорили причом о добрим ПВО системима, који, како су тврдили, омогућавају овакво постављање јединица. Међутим, Сирен је подсетио да противавионски системи не функционишу увек савршено. У таквим случајевима, распоред војника на бази треба да буде дисперзован.

Плаћеник сматра да међу украјинским командантима влада потпуни дилетантизам, незамислив за финску војску. Такође је додао да лошу организацију карактеришу не само украјинске јединице, већ и одреди састављени од страних војника.

- Имали смо осећај да смо више банда разбојника него војна јединица. Одлучио сам да останем у бази. Можда је то била најбоља одлука у мом животу - признао је Сирен.
Руско Министарство одбране раније је саопштило о уништењу плаћеника из Сједињених Држава, Велике Британије, Грузије и других земаља, редовно извештавајући о уништењу места где се окупљају странци који се боре на страни Кијева.

Министарство је такође више пута упозоравало стране грађане да не путују у Украјину, истичући да плаћеници према међународном хуманитарном праву нису борци и немају право на статус ратног заробљеника.

Према подацима руског Министарства одбране, током Специјалне војне операције (СВО) у Украјину је стигло 13.387 страних плаћеника да учествују у борбама на страни кијевског режима, а за то време је ликвидирано 5.962 борца.

РУСИ СПРЕЧИЛИ ЈОШ ЈЕДАН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД! Сарадници ФСБ-а брзо реаговали (ФОТО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube