Најновије

ЕВО ЗАШТО МРЗИМО НОВАКА ЂОКОВИЋА! Британци више нису могли да крију, поменули и НАТО бомбе

Српски тенисер Новак Ђоковић није успео да освоји своју осму титулу на Вимблдону, пошто је јуче у финалу у Лондону поражен од трећег тенисера света Шпанца Карлоса Алкараза са 0:3 (2:6, 2:6, 6(4):7).

Ђоковић је у свом 10. вимблдонском финалу поражен после два сата и 30 минута, и остао је и даље на 24 освојене гренд слем титуле.

Не слави само Шпанија неуспех Србина, већ и цела Енглеска. Тако је угледни "Тајмс" уочи финала Ђоковића и Алкараза објавио текст насловљен: "Да ли је Новак Ђоковић предобар да бисмо га волели?".

У овом тексту аутор Глен Кио покушава да одгонетне "вечно тениско питање" и испада више него смешан.

- Са 24 гренд слем титуле, Ђоковић је успешнији на највећој сцени од својих највећих ривала Федерера и Надала, али и даље јури универзално признање. За публику на Вимблдону, Србин остаје аутсајдер. Док су двојица од тројице из 'велике тројке' били обожавани без обзира на све од стране публике - Федерер због свог изгледа и лукавства на терену, Надал због снаге и бицепса - Ђоковић је енигма. Са једне стране је највећи спортиста у историји, а са друге антиваксер и српски националиста који верује у телепатију и псеудонауку. Али да ли је у праву када се жали? Да ли стварно сви мрзе Ђоковића? - питају се у Тајмсу.

Несрећни новинар цитира коментатора Би-Би-Сија Ендрјуа Кесла да је Ђоковић некада "брутално ефикасан" против својих ривала и да због тога не привлачи велику пажњу на Вимблдону, објашњавајући да је то постала његова препознатљива црта. 

- Федерер је имао сталоженост, Надал убилачки форхенд, а Мари предност домаће публике када би изашао на терен Вимблдона. Ђоковићева највећа вештина је што је у свему добар - напомиње аутор и додаје да га је Кесл описао као "савршеног играча код кога се очекује победа, убедљива, због чега навијачи подржавају другог тенисера".

- Чини се дефинитивно неправедним... Може ли спортиста да не освоји навијаче зато што је превише добар? - додао је аутор текста и цитирао Кесла који је истакао да Ђоковићева игра није као Надалова и Федерерова: "Оно што Ђоковић игра је игра упорности. То је као да гледате савршени дијамант, готово је незамисливо да је толико добар".

У покушају да одговори на "вечно тениско питање" о односу навијача и Ђоковића, аутор повлачи и паралеле са Новаковим највећим ривалима: 

- Федерер долази из богате швајцарске породице и отишао је у пензију 2022, а виђен је у краљевској ложи током овогодишњег Вимблдона, привлачећи пажњу у скупом тамном оделу. Неколико дана касније поставио је селфи са Тејлор Свифт после концерта у Цириху. Та елита није Новаков стил, као што је већ рекао - одрастао је док су му НАТО бомбе падале по Београду, сањајући да ће играти Вимблдон.

Али ни то није довољно да би га волели:

- Ђоковић има причу аутсајдера, али се то и даље некима није допало, можда због претходних изјава када је назвао Косово срцем Србије и одбио да призна његову аутономију. Његов однос са навијачима је можда такав и због пандемије када није хтео да се вакцинише и када је био спреман да пропусти Вимблдон и Ролан Гарос (Вимблдон је био отказан, прим. аут.). Док је вирус дивљао 2020. године, организовао је Адрија тур на коме је био позитиван на коронавирус, као и његова жена Јелена. После тога је депортован из Аустралије јер није вакцинисан, док га је његов отац прозвао Спартаком новог света. Одбио је да је део антиваксерског покрета, али неки навијачи му нису опростили. Многа његова веровања описују се као псеудонаука или чиста будалаштина - закључује аутор уз приче и о некадашњем сараднику Пепеу Имазу, веровању у реики, па је чак спорно и то што је "делио љубав" са навијачима.

- Ти дани су прошли, Ђоковић се сада храни мржњом публике на Вимблдону. Од када је изједначио рекорд Маргарет Корт од 24 освојена гренд слема, видели смо да се појављује нови Ђоковић. Како је то рекао Пирс Морган, монументални дрк**ија -додаје се и поручује да је Ђоковић без обзира на све заслужио поштовање: "Али њега то не занима. Као што је рекао већ, не могу ни да га дирну".

Подсетимо, Ђоковић сад креће у припреме за Олимпијске игре које су на програму од 26. јула до 11. августа и одржавају се у Паризу.

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Руси су постигли успех (МАПА)

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА