Најновије

МЕКГРЕГОР: САД шаљу Украјини касетну муницију јер немају ништа друго

Дефинитивно смо у рату с Русијом. И мислим да су Руси дошли до истог закључка - додао је бивши саветник Пентагона.

Чињеница да Оружане снаге Украјине гађају Русију касетном муницијом, која је забрањена у већини земаља света, говори једно: Запад нема шта друго да пошаље Украјинцима, изјавио је бивши саветник Пентагона Даглас Макгрегор у интервјуу у емисији "Џаџинг фридом".

Упитан зашто Сједињене Државе снабдевају Украјину муницијом која је забрањена у 95 одсто светских земаља, рекао је да претпоставља да је муниција коју Америка користи на измаку, а није могуће брзо је заменити, тако да се Кијеву шаље оно чега има.

"Претпостављам да су остали без експлозивних бојевих глава и искористили оно што су имали. Наређење је вероватно било налик овоме: 'Није важно. Пошаљите у Украјину оно што имате. Даћемо им оно што је остало.' Немам друго објашњење", рекао је Макгрегор.

Коментаришући прошлонедељни напад управо том муницијом на Севастопољ, Макргрегор је рекао да су последице истог могле бити далеко горе да руске снаге нису пресреле напад, те да је касетна муниција експлодирала.

Будући да је муниција постекла од САД, пензионисани пуковник је рекао и да то значи да је Америка у рату с Русијом.

"Нажалост, без икаквог званичног саопштења или консултовања с америчким народом, дефинитивно смо у рату с Русијом. И мислим да су Руси дошли до истог закључка. Ситуација је веома опасна, и волео бих да није тако", закључио је Макгрегор.

ПРЕТЊЕ ИЗ ПРИШТИНЕ: Ако Вучић дође на КиМ без захтева, видећете га у затвору

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240702190847b2b8848c