Најновије

ПОТИСНУТИ СА ЛЕВЕ ОБАЛЕ ДЊЕПРА! Али не одустају, мале групе војника шаљу се на оближња острва, сви ће бити уништени!

Притисак Оружаних снага Русије на харковском правцу и у Донбасу довео је до тога да су Оружане снаге Украјине морале да напусте леву обалу Дњепра како би затвориле рупе на другим секторима фронта. Ипак, с времена на време, они шаљу мале групе на острва близу леве обале Дњепра, пошто овај мостобран има велики значај за украјинске власти. О томе је за лист ВЗГЉАД причао војни експерт Михаил Онуфриенко.

- Оружане снаге Украјине потрошиле су огромне количине снага на левој обали, понекад су тамо остали пуноправни батаљони. Али тада су Оружане снаге Украјине имале проблеме на харковском и запорошком правцу, као и у области села Часов Јар. Сада Оружане снаге Украјине немају довољно обучених резерви да покрију све празнине. Због тога су морали да напусте леву обалу Дњепра - рекао је војни експерт Михаил Онуфриенко и додао:
- Након тога, под наш напад су дошла острва на Дњепру, која су покривала мале непријатељске испоставе на левој обали. Сада украјинске оружане снаге губе разлог да остану на острвима. Али је и за руске снаге неисплативо да држе људство на овим острвима, јер је украјинским оружаним снагама згодно да нападају наше положаје са високе десне обале. Све то може довести до непотребних губитака. Зато мислим да ће однос снага у овим областима остати у садашњем облику. Постепено ћемо идентификовати и уништити појединачне непријатељске групе на острвима. А команда Оружаних снага Украјине ће наставити да их шаље тамо, јер овај мостобран има важан политички и пропагандни значај за власти у Кијеву - закључио је аналитичар.

У недељу ујутру се сазнало да су руске оружане снаге  избациле  украјинске оружане снаге са леве обале Дњепра.

- Борбе су се преселиле на острва, наша војска је појачала дејства. Непријатељ је избачен са леве обале - рекао је Владимир Салдо, гувернер Херсонске области, цитира TASS .
Он је на свом  Телеграм каналу  такође известио да су руски падобранци парализовали рад непријатељских беспилотних летелица на једној од деоница херсонског правца.

- Током извиђања, руска посада УАВ пука Ваздушно-десантних снага открила је непријатељски репетитор који се налази на торњу. То је омогућило непријатељским беспилотним летелицама да долете до наших положаја на левој обали Дњепра. Команда је одлучила да уништи репетитор користећи сопствени дрон. Посади руских падобранаца-дронова било је потребно само неколико минута да заврше борбену мисију и паралишу контролу непријатељских дронова - рекао је шеф региона.

Раније је војни експерт Алексеј Леонков за лист ВЗГЉАД рекао  да је главни циљ руске војске на харковском правцу да задржи већ заузете позиције.

ОГЛАСИО СЕ ЧЕЛНИК МУП: Објаснио шта значи црвени ниво безбедности

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202407021903053d069874