Najnovije

DISKVALIFIKACIJA, DEPORTACIJA, FLAŠA U GLAVU! Samo Novaku ovo može da se desi (VIDEO)

Diskvalifikacija, jer je slučajno udario sudiju, deportacija, jer nije želeo da se vakciniše, pa sad i udarac flašom u glavu dok daje autograme... Šta sve Novaka Đokovića tokom karijere neće snaći.

Nole je u petak, dok je davao autograme navijačima u Rimu, dobio udarac flašom u glavu koja je ispala iz ranca jednom navijaču. On kaže da je sve bilo slučajno, a ono što je zaista bitno, jeste da je Novak dobro i da nije bilo posledica, osim verovatno manje glavobolje. Sad je i momenat da se prisetimo nekih neverovatnih situacija iz karijere našeg asa. Bizarnosti koje su se samo njemu desile. Posle svake su mu prognozirali kraj karijere, ali on je bio samo jači, pa je na kraju postao najbolji teniser ikada.

Diskvalifikacija

Pre četiri godine 2020. diskvalifikovan je sa Ju-Es opena, jer je tokom meča u četvrtom kolu protiv Karenja Buste nehotice pogodio linijskog sudiju u vrat. Prvi teniser sveta je nenamerno udario u glavu lopticom linijskog sudiju Lauru Klark, koja je pala kao pokošena. Glavni sudija i supervizor bili su neumoljivi. Izbacili su Novaka sa takmičenja, a kumovala je svemu i Laura Klark koja se nakon što ju je loptica udarila srušila kao metak da ju je pogodio, iako je Đoković lagano poslao loptu kako što to radi skupljačlima loptica. Novak joj je odmah pritrčao, pomogao, ali Amerikanci nisu imali milosti, izbacili su ga sa Ju-Es opena.

Deportacija

Mislili smo da mu se nikad više ništa slično neće desiti, a onda je 2022. godine zbog vakcine protiv korona virusa deportovan iz Australije. Nole nije vakcinisan protiv korone, ali su mu tada dozvolili da dođe u Austriju i da igra na Australijan openu. Međutim, tokom leta od Beograda do Melburna, Australijanci su promenili odluku, pa mu napravili pakao od života kada je sleteo, jer mu je viza odbijena. Prvo su ga satima maltretirali na aerodromu, pa držali zatvorenog u hotelu za migrante, potom je morao da angažuje advokate i da se na sudu bori. Naš teniser je dokazao da je imao odobrenje da dođe u Australiju i igra na prvom grend slemu, ali su ga svejedno proterali. Tadašnji političari, pre svega Ministar za imigracije Aleks Hok, iskoristili su ga kako bi se dodvorili narodu pred izbore. Pomenuti Hok  mu je uzeo vizu i protera ga iz Australije uz obrazloženje da je pretnja po zdravlje i da će negativno uticati na Australijance jer ne želi da se vakviniše protiv korone. Samo pet meseci posle sramnog ponašanja prema najboljem teniseru svih vremena, pomenuti ministar Hok je smenjen, da bi krajem te iste 2022. godine Đokoviću i ukinuta zabrana ulaska u zemlju, pa je on već početkom 2023. igrao u Melburnu i naravno osvojio titulu.

- Ja sam profesionalni teniser, ne ulazim u politiku jer me to ne zanima. Imam svoj stav i zalažem se za slobodu da birate ono što je najbolje za vas. Očekujem da ljudi bar poštuju moju odluku. Ako budem imao dozvolu, igraću na turnirima. Ako ne, neću biti tamo i to nije smak sveta - rekao je Nole jednom prilikom posle deportacije.
Pored svega što su mu priredili ostao je veran svom stavu. 

- Razumem posledice moje odluke. I bio sam spreman da ne odem u Australiju. Na većinu turnira ne mogu da idem i to je cena koju sam spreman da platim. Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće.

Udarac flašom

Na kraju, udarac u glavu flašom koja je ispala iz ranca navijaču dok je naš teniser delio autograme. Slučajno! Zaista, koja je verovatnoća da se to desi. I to opet Novaku. Da je taj čovek vežbao da izvede ovaj udarac da bi naudio Novaku,teško da bi uspeo da bude tako precizan. Ali... 

Novak se posle udarca držao za glavu, pao je na kolena, pa  završio u bolnici na pregledima, pošto je zadobio rasekotinu na temenu. Pojavio se i snimak. Momku koji se savio preko ograde da nešto kaže ili da pozdravi Đokovića, izletela je flaša iz ranca i pogodila našeg tenisera u glavu. Nole se javio nekoliko sati kasnije, poručio da je dobro, pa dan kasnije našalio na treningu, jer se pojavio sa kacigom na glavi i poručio da je sad došao spreman.

Biće zanimljivo videti kako će rimska publika posle svega dočekati najboljeg tenisera sveta svih vremena. Organizatori, ne samo turnira u Rimu, bi posle ovoga trebalo dobro da razmisle šta da urade da se ovakav ispad više ne ponovi. S obzirom na animozitet prema Srbinu ne bi nas začudilo da neko nemerno to sutra na nekom turniru.

RUSI OTVARAJU NOVI FRONT! Ukrajinci ne znaju šta pre da brane! Naređena hitna evakuacija 3.000 ljudi

Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA